Vg1 helse- og oppvekstfag skal bidra til at samfunnet har tilstrekkelig kompetanse i helse- og oppvekstsektoren. Programfagene skal bidra til at aktiviteter som fremmer mestring, utvikling og helse, blir tatt i bruk i yrkesutøvingen. Programfagene skal videre bidra til å utvikle praktiske ferdigheter, evne og vilje til kontinuerlig kvalitetsforbedring og bevissthet om profesjonelt arbeid og service. Programfagene skal gi grunnlag for helsefremmende arbeid med menneske i ulike livssituasjoner i et samfunn i endring.
Vg1-kurset helse- og oppvekstfag danner grunnlag for flere ulike Vg2-kurs og fagbrev.
Det brukes metoder på kunnskapssøking som IKT, ekskursjoner, foredrag, eksperimentering, m.m.
Fellesfag
- Engelsk
- Matematikk
- Naturfag
- Kroppsøving
Programfag
Yrkesfaglig fordypning
På Vg1-nivå er det satt av 6 timer i uken der du kan fordype deg i et eller flere av lærefagene som inngår i dette utdanningsprogrammet. Du kan også fordype deg i fellesfag som inngår i studiene for å oppnå generell studiekompetanse.
Vg1 Helse- og oppvekstfag skal gi grunnlag for utdannelse i totalt 11 fag. Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.
Anbefalt utstyrs og bokliste
Alle bøkene på boklista er på utlånsordning fra skolen. Det du trenger av annet utstyr må du skaffe selv. Utstyr du trenger: - Kalkulator - Til kroppsøving: Treningsklær for ute- og innebruk og joggesko - Til programfag: Inne- og utesko til alle årstider.