OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Aktuelt

Skolen har fått et nytt tilbud som starter opp høsten 2022. Allerede nå kan du søke Vg2 akvakultur ved skolen.

Regjeringen sa i dag på en pressekonferanse at de vil avlyse eksamen for elever våren 2022.

Fredag 3.desember kom endelig den nye båten til Sikkerhetssenteret. Etter klargjøring og litt testing ble den sjøsatt i dag (7.desember).

Båten er utstyrt med moderne utstyr, og det er montert Sealift FRC som er en båre som gjør det lettere for mannskapet å berge mennesker fra sjø. Det vil også monteres varmesøkende kamera (FLIR).

Totalt er det investert ca. 2 000 000 kr, og den er totalfinansiert med egne inntekter fra Sikkerhetssenteret.

Lofoten maritime sikkerhetssenter har de 5 siste årene investert i 3 nye båter. Frittfallbåten er fra 2016, den konvensjonelle livbåten er fra 2020 og nå i 2021 kom HMOB’en.

Unntaket fra fraværsreglene forlenges, og vil gjelde for hele skoleåret 2021 - 2022. Elever som har fravær av helsegrunner, skal slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Elever under 18 år må likevel legge fram bekreftelse fra en forelder, mens myndige elever kan legge fram egenmelding.

Fravær av helsegrunner omfatter alt helserelatert fravær, blant annet sykdom og skade, testing/karantene eller isolasjon. Ved luftveissymptomer og sykdomsfølelse oppfordres elevene til testing. Dersom eleven legger frem bekreftelse fra en forelder eller egenmelding, skal fraværet:

• ikke føres som fravær på elevenes vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående skole
  • unntas fraværsgrensen

Vest-Lofoten videregående skal snart godkjennes som helsefremmende skole. Derfor satses det i år litt ekstra når Folkehelseuka skal markeres.

7.september ble det gjennomført skolevalg ved Vest-Lofoten videregående skole.