OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Full fart i folkehelseuka

Vest-Lofoten videregående skal snart godkjennes som helsefremmende skole. Derfor satses det i år litt ekstra når Folkehelseuka skal markeres. 

Mandag hadde Erlend Elias Bragstad foredrag for alle elever og ansatte om psykisk helse og utenforskap. Mobbeombud i Nordland, Lasse Knutsen, snakket om mobbing.  

Onsdag var viet fysisk helse og en annen rikskjendis var hyret inn, denne gang Yngvar Andersen. Et inspirerende foredrag lærte tilhørerne blant annet at all fysisk aktivitet kan betraktes som trening. Etterpå ledet Yngvar ei økt med stasjonstrening for både ansatte og elever, der elevene på vg3 idrettsfag var veiledere på de ulike stasjonene. 

På fredag kunngjorde Peter Andresen i Lofoten friluftsråd den populære Stolpejakten var kommet også til Leknes. Fra lørdag ville det være mulig for interesserte å laste ned appen og sanke poeng ved å oppsøke og skanne koder på stolper som var satt ut i området. Skolen har vært en av samarbeidspartene i dette arbeid, spesielt ved ansatte og elever på avdeling byggfag, som både har produsert og plassert ut stolpene. 

På skolen var fredagen viet ernæring. Ernæringsfysiolog og foredragsholder Tine Sundfør arbeidet med elever og ansatte på restaurant- og matfag, og kantineansatte. Alle på skolen fikk prøve ut fire ulike lunsjretter, som ble produsert i løpet av dagen. På en workshop med de ansatte i kantina ble det arbeidet for å komme opp med å utvikle flere sunne retter som kunne slå an hos de unge. 

Folkehelse og livsmestring står sentralt i de nye læreplanene i Fagfornyelsen. Skolens pedagoger har gjennom uka fått et godt grunnlag for å integrere dette tverrfaglige temaet i egen undervisning. Tiltaket i år er muliggjort gjennom delfinansiering fra Nordland Fylkeskommune. Lokale virksomheter har dessuten bidratt med noe av varene og råstoffene som gikk med.  

Yngvar Andersen aktiviserer elever og ansatte, godt hjulet av elevene på idrettsfag Kim Unstad  Tina Sundfør og elever på restaurant- og matfag Kim Unstad